Wie haalt de overkant?!

author RTV Rijnmond   1 год. назад
311,919 views

2,125 Like   137 Dislike

Sprietlopen

Het Jaarlijks N.K. Sprietlopen in Puttershoek 2015 Het was dit jaar weer een zeer spannend gebeuren. Ga er even voor zitten.

André van Duin in MINDF*CK! 🤩

Het einde moet je zien om het te geloven... 👞 MINDF*CK zelf meemaken? Ga naar www.mindfucklive.nl!

Matthew (9) ruimt vuurwerk op met zelfgemaakte 'vuurwerkkar'

De straten rondom de Vlasstraat in Ridderkerk zijn deze Nieuwjaarsdag waarschijnlijk een van de schoonste van Nederland. Alle vuurwerkrommel is opgeruimd door een groepje hardwerkende kinderen. "Anders blijven de straten vies", motiveert de 9-jarige Matthew Pangan het harde werken.Het was vroeg dag voor Matthew. Om 08:30 uur was hij al buiten om vuurwerkresten op te halen. Van grote kartonnen dozen tot de kleinste restjes: niets blijft liggen. "Dit opruimen is goed voor het milieu", zegt hij terwijl hij wijst naar zijn hoge stapel verzamelde vuurwerkverpakkingen.VeiligheidAangezien vuurwerk rapen op 1 januari gevaarlijk kan zijn, heeft Matthew zich goed voorbereid. Zo werkt hij met handschoenen en schopt hij tegen het vuurwerk om te kijken of het leeg is. "En ik heb een vuurwerkbril bij me."Matthew werkt niet alleen: hij krijgt hulp van Harm (10), Thomas (9), Siem (8) en Liam (9). Het hele team woont in de Vlasstraat en zorgt voor een opgeruimde buurt. "We gaan gewoon rond in de wijk en dan vinden we vuurwerk. Dat nemen we mee."[Tweet:https://twitter.com/nielsvanhattem/status/947777725640699905]VuurwerkkarVoor het inzamelwerk gebruiken ze een zelfgemaakte 'vuurwerkkar'. Matthew: "De wielen zijn van een skateboard en ik heb een bak gemaakt van hout. Daar doen we het vuurwerk in."Aangezien er nog erg veel vuurwerk op straat ligt, is de speciale kar niet genoeg. Siem en Liam rijden daarom rond met een blauwe traptractor met aanhanger - gevuld met vuurwerk.Het opgehaalde vuurwerk leveren de kinderen later deze week in bij een speciaal punt. Daar krijgen ze 50 eurocent per volle zak vuurwerkafval.

frituurvet

help nieuw leven aan frituurvet geven helpnieuwlevenaanafvalgeven.nl

Bevlogen Barbaros na titel nu ongeslagen aan kop in derde klasse

Ze zijn nog altijd zonder puntenverlies en dat als debutant. Barbaros uit Hengelo heeft na negen speelronden nog het volle pond in de derde klasse A. Bekijk het hele bericht op: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=280715.

Over een twintig meter lange boomstam naar de overkant lopen. Het klinkt heel eenvoudig, toch lukte het maar één deelnemer om tijdens het NK Sprietlopen in Puttershoek de overkant te halen.Aan het Nederlands Kampioenschap Sprietlopen deden dit jaar iets meer dan 120 deelnemers mee. "Je doet dit gewoon voor de lol, het is rondom de haven altijd één groot feest en de meeste lopen zelfs dronken over de boomstam", zegt Joey die de overkant niet haalde.TactiekDe eerste ronde is de boomstam nog 'droog'. De meeste deelnemers halen de overkant dan ook. "Het is gewoon rustig lopen en oppassen dat je niet valt", zegt een deelnemer.'AUW!!', roept het publiek in koor terwijl een deelnemer volledig gespreid over de balk valt. De presentator van de middag roept door de boxen: "Hij kan zich aanmelden voor het jongenskoor."Daarop vult iemand uit het publiek aan: "Sommigen zullen zeker lastig kinderen krijgen."ZeepDe tweede ronde wordt de balk ingesmeerd met vet. Niemand haalt de overkant, op één deelnemer na. Hij was vorig jaar ook al de winnaar. Zodra hij de overkant haalde vloog het bier in de lucht en ging het publiek uit zijn dak.Zien hoe iedereen massaal in het water valt, of zien hoe de winnaar de overkant haalt? Bekijk de video hierboven.

Comments for video: