Wie haalt de overkant?!

author RTV Rijnmond   11 мес. назад
310,581 views

2,118 Like   136 Dislike

Wichard (11) en Cheyenne (9) doen mee met het NK dragracen

Zo snel mogelijk, met een motor of een auto, over een rechte baan scheuren. Dat is dragracen. Wichard van 11 en Cheyenne van 9 zijn er goed in, en doen mee aan het NK. Wij kijken mee met hun klasgenoten. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Vragen, tips of ideeën? Stuur ons een e-mail op jeugdjournaal@nos.nl Abonneer op ons kanaal: https://www.youtube.com/Jeugdjournaal Meer NOS Jeugdjournaal? Je kunt ons ook vinden op: Instagram: http://instagram.com/nosjeugdjournaal/ Site: http://www.jeugdjournaal.nl/ App: http://www.jeugdjournaal.nl/app

Alco Vermeulen wint NK Sprietlopen

World Games 2017 - Speed Skating - Final - Men 1000M

World Games 2017 - Speed Skating - Final - Men 1000M 1 79 JIMENEZ Andres Mauricio COL 1:24.056 0.000 2 89 SWINGS Bart BEL 1:24.090 +0.034 3 83 DE SOUZA Elton FRA 1:24.112 +0.056 4 76 GUZMAN Jhoan VEN 1:24.389 +0.333 5 82 MARREIROS Diogo POR 1:24.851 +0.795 6 69 PAEZ Milke Alejandro MEX 1:25.372 +1.316 7 65 MICHAEL Peter NZL 1:25.684 +1.628 8 84 LE PIVERT Gwendal FRA 1:29.583 +5.527 https://www.olympicchannel.com/

De 22 meest gebruikte verkooptrucs in de supermarkt

Gemiddeld bezoeken wij de supermarkt zo’n 3 keer in de week. Meestal ga je met meer producten naar huis, dan je oorspronkelijk van plan was. Dit komt doordat de supermarkt eigenlijk een verkoopmachine is die bol staat van de psychologische verkooptrucs.

Matthew (9) ruimt vuurwerk op met zelfgemaakte 'vuurwerkkar'

De straten rondom de Vlasstraat in Ridderkerk zijn deze Nieuwjaarsdag waarschijnlijk een van de schoonste van Nederland. Alle vuurwerkrommel is opgeruimd door een groepje hardwerkende kinderen. "Anders blijven de straten vies", motiveert de 9-jarige Matthew Pangan het harde werken.Het was vroeg dag voor Matthew. Om 08:30 uur was hij al buiten om vuurwerkresten op te halen. Van grote kartonnen dozen tot de kleinste restjes: niets blijft liggen. "Dit opruimen is goed voor het milieu", zegt hij terwijl hij wijst naar zijn hoge stapel verzamelde vuurwerkverpakkingen.VeiligheidAangezien vuurwerk rapen op 1 januari gevaarlijk kan zijn, heeft Matthew zich goed voorbereid. Zo werkt hij met handschoenen en schopt hij tegen het vuurwerk om te kijken of het leeg is. "En ik heb een vuurwerkbril bij me."Matthew werkt niet alleen: hij krijgt hulp van Harm (10), Thomas (9), Siem (8) en Liam (9). Het hele team woont in de Vlasstraat en zorgt voor een opgeruimde buurt. "We gaan gewoon rond in de wijk en dan vinden we vuurwerk. Dat nemen we mee."[Tweet:https://twitter.com/nielsvanhattem/status/947777725640699905]VuurwerkkarVoor het inzamelwerk gebruiken ze een zelfgemaakte 'vuurwerkkar'. Matthew: "De wielen zijn van een skateboard en ik heb een bak gemaakt van hout. Daar doen we het vuurwerk in."Aangezien er nog erg veel vuurwerk op straat ligt, is de speciale kar niet genoeg. Siem en Liam rijden daarom rond met een blauwe traptractor met aanhanger - gevuld met vuurwerk.Het opgehaalde vuurwerk leveren de kinderen later deze week in bij een speciaal punt. Daar krijgen ze 50 eurocent per volle zak vuurwerkafval.

Over een twintig meter lange boomstam naar de overkant lopen. Het klinkt heel eenvoudig, toch lukte het maar één deelnemer om tijdens het NK Sprietlopen in Puttershoek de overkant te halen.Aan het Nederlands Kampioenschap Sprietlopen deden dit jaar iets meer dan 120 deelnemers mee. "Je doet dit gewoon voor de lol, het is rondom de haven altijd één groot feest en de meeste lopen zelfs dronken over de boomstam", zegt Joey die de overkant niet haalde.TactiekDe eerste ronde is de boomstam nog 'droog'. De meeste deelnemers halen de overkant dan ook. "Het is gewoon rustig lopen en oppassen dat je niet valt", zegt een deelnemer.'AUW!!', roept het publiek in koor terwijl een deelnemer volledig gespreid over de balk valt. De presentator van de middag roept door de boxen: "Hij kan zich aanmelden voor het jongenskoor."Daarop vult iemand uit het publiek aan: "Sommigen zullen zeker lastig kinderen krijgen."ZeepDe tweede ronde wordt de balk ingesmeerd met vet. Niemand haalt de overkant, op één deelnemer na. Hij was vorig jaar ook al de winnaar. Zodra hij de overkant haalde vloog het bier in de lucht en ging het publiek uit zijn dak.Zien hoe iedereen massaal in het water valt, of zien hoe de winnaar de overkant haalt? Bekijk de video hierboven.

Comments for video: